vineri, 24 septembrie 2010

Review: Eliza Doolittle - Eliza Doolittle

3.9/5
Eliza Doolittle. Cine? Eliza Doolittle! Nu ati auzit de ea? Poate pentru ca de abia anul acesta si-a facut debutul, iar la noi stirile ajung mai greu. Doar cel de-al doilea ei single, a reusit sa se strecoare la noi pe radio-uri sau pe posturile TV. Are 22 de ani, este din Marea Britanie, si este co-autoarea tuturor pieselor de pe albumul ei de debut, ce-i poarta numele. 
Acesta a fost lansat pe 12 Iulie 2010, fiind precedat de single-ul "Skinny Genes", care a inceput sa fie difuzat pe data de 11 Aprilie 2010. Ca si cel de-al doilea single, si ca si alte piese de pe album, "Skinny Genes" foloseste hook-uri ale unor piese mai vechi, in cazul acesta un fluierat ce se regaseste in melodia “Butterfly” a lui Andy Williams, din anul 1957. De altfel tot albumul foloseste aceste puternice influente retro, ce, alaturi de alte melodii ale cantaretelor britanice ca si Duffy, Kate Nash, Lilly Allen, Adele, sau Corinne Bailey Rae contribuie la umplerea, “cariei” ramase in urma disparitiei (sperabil temporare) a lui Amy Winehouse de pe piata muzicala. Al doilea single este “Pack Up”, ce a fost lansat pe 5 Iulie 2010. Versurile sunt construite sa includa titlul melodiei din 1915! “Pack Up Your Troubles in Your Old Kit-Bag “, Eliza Doolittle fiind “ajutata” de Lloyd Wade in cadrul refrenului, sa faca aceasta piesa un prea eficient, “ear worm” (cuvantul folosit de vorbitorii de engleza pentru cantecele ce iti raman in cap, fie ca vrei, fie nu) Alte melodii de pe album ce merita mentionate sunt “Missing”, “Back to Front”, sau una din preferatele mele, “A Smokey Room”, unde contrabasul dicteaza linia melodica fara sa “intervina” prea tare. Se simte ca toate inregistrarile sunt facute cu instrumente live, si mai mult, cu instrumentisti foarte buni. 
Recomand cu mare placere albumul, adeptilor stilului. Piesele sunt oarecum excentrice, au un aer foarte “fresh” desi practic “tipa” a anii 50. Cu toate ca albumul este predominant un album de vara, contine si melodii ce merg ascultate foarte bine la inceput de toamna.



Eliza Doolittle - Pack Up

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu